Blog: Ontdek Onze Laatste Verhalen - Polijstmiddelen en polijstpads - Detailing Essentails

Polijstmiddelen en polijstpads

  • Geplaatst op
  • Door Edwin
  • 0

Lees nu onze ervaring met de nieuwe polijstmiddelen van Flashcar

Bij Detailing Essentials zijn we altijd op zoek naar nieuwe producten die echt verschil kunnen maken voor een professionele detailer, zo zijn we de nieuwe polijstmiddelen en polijstpads van Flashcar op het spoor gekomen.
En ik hoor je al bijna denken, maar er zijn al zo veel polijstmiddelen en pads op de markt, en dat klopt helemaal. Maar deze producten zijn echt anders dan je gewend bent, ik zal hieronder uitleggen waarom.

Homogeen poeder:
Een polijstmiddel bestaat uit diverse componenten waaronder korrel, hoe fijner het polijstmiddel wordt hoe fijner ( kleiner ) de korrel, echter speelt er nog een factor mee namelijk de onderlinge grote van de korrel ofwel zijn de korrels allemaal even groot.
Bij zo'n beetje 90% van alle polijstmiddelen op de markt is de tolerantie te groot, dat wil zeggen het verschil in grote van de korrel onderling is te groot. Dit uit zich ( met name in de correctie stap ) in marring ( je weet wel dat polijstbeeld wat je ziet als je het ontvet hebt ) 
Je bent lekker aan het corrigeren en na een aantal pases heb je voldoende correctie behaald en zou je polijstkorrel al aardig bot moeten zijn, het punt zit hem in het feit dat niet alle korrels even bot zijn. Het gevolg is dat je een stevig polijstbeeld overhoud ( schuurkrassen kort door de bocht ) 
Hierdoor heb jij veel meer werk om de lak weer tot hoogglans te krijgen.
Bij de polijstmiddelen van Flashcar is het polijstpoeder homogeen dat wil zeggen alle korrels zijn even groot, dit zorgt ervoor dat wanneer je klaar bent met corrigeren je dus geen marring meer hebt.
Geen marring betekend dat je na de correctie stap in 95% van de gevallen direct kan gaan finishen waardoor twee staps polijsten eigenlijk nog maar 1,5 stap is, het bespaard jou dus tijd.

Gehalte polijstpoeder:
Zo'n beetje 80% van alle polijstmiddelen op de markt bevatten ongeveer 20% polijstpoeder, de rest is lubricatie.
Bij Flashcar polijstmiddelen is dit maarliefst het dubbelen 40%, dit zorgt ervoor dat je niet alleen een veel homogener polijstbeeld hebt maar ook nog eens veel sneller.
Enige nadeel van een hoog poeder gehalte is dat het wat meer stoft.

Thermopads:
Traditionele polijstpads hebben een heel groot nadeel, door hun cel opbouw worden ze tijdens het polijsten ( en er warmte ontstaat ) zachter, ze verliezen dus hun eigenschappen.
Dit koste niet alleen tijd, maar ook je polijstpad heeft hier zwaar onder te lijden.
De Thermopads van Flashcar hebben hier geen last van, door de unieke cel opbouw blijven ze hun eigenschappen behouden ook als ze warm worden.
Dit scheelt wederom enorm in tijd, maar ook in het aantal polijstpads die je wegdraait op een wagen.
Voorwaarde is wel dat je het polijstmiddel niet op de pad aanbrengt, maar op de lak.
Wanneer je dit wel doet zal het de cel structuur beschadigen en verliezen de pads hun unieke eigenschappen.

Wil je meer weten of deze product range, neem dan contact met ons op voor een trainig.

 

Veel detail plezier
Team Detailing Essentials 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »